Slikstoornissen

Dysfagie of een slikstoornis kan ontstaan omwille van bepaalde aandoeningen zoals hoofd- en halskanker, de ziekte van Parkinson, een trauma of beroerte, multiple sclerose, ALS, … . Hierbij kan je bepaalde klachten ervaren zoals voedsel dat (gedeeltelijk) in de mond achter blijft, hoesten voor,  tijdens of na het
slikken, voedsel dat in de keel blijft steken en ademnood. Ook (stressgerelateerde) spanningsklachten kunnen zorgen voor het gevoel van een krop in de keel en moeizamer slikken.  Je kan bij ons terecht voor een slikevaluatie met een adviesgesprek en sliktherapie. We bekijken welke revaliderende oefeningen nuttig kunnen zijn en zoeken samen naar eventuele compensatietechnieken om het slikken zo veilig mogelijk te laten verlopen. Hiervoor werken we samen met de neus-, keel- en oorarts.

Deze problematiek behandelen wij zowel op de praktijk als aan huis. De huisbezoeken vinden plaats in de regio Antwerpen (2000, 2018, 2020), Borgerhout, Deurne, Berchem en Wilrijk. Hiervoor wordt een kilometervergoeding aangerekend.