Taalmaatjes: ouderbegeleiding bij spraak- en taalproblemen

Taalmaatjes: ouderbegeleiding bij spraak- en taalproblemen

Taalmaatjes is een ouderbegeleidingsprogramma voor ouders van kinderen met spraak- en taalontwikkelingsproblemen.

Taalmaatjes nodigt jullie als ouders uit om als ‘maatje’ in alledaagse thuissituaties een rijker en bewuster taalaanbod te bieden. Je traint verschillende vaardigheden en krijgt tips en adviezen onder begeleiding van een logopedist om de taal op maat van je kind zo optimaal mogelijk uit te breiden. Zo gaan we binnen vier bijeenkomsten in groep samen op zoek naar hoe je als taalmaatje van je kind de taal nog meer kunnen ondersteunen en verruimen!

Krijgt je kind al logopedische therapie? Onderzoek toont aan dat deze taaltherapie veel meer effect heeft als ouders – naast de therapie – ook gecoacht worden en specifieke tips en adviezen aangereikt krijgen om de taal van hun kind thuis zo optimaal mogelijk te stimuleren.

Voor wie? Ouders van kinderen met een vertraagde spraak- en taalontwikkeling, al dan niet kaderend binnen een autismespectrumstoornis, meertaligheid, … . Het is sterk aangeraden om deze cursus als ouderpaar samen te volgen. Opgelet, dit is een cursus voor ouders. Kinderen komen niet mee naar de cursus. 
Wanneer? Door de corona-maatregelen is deze cursus uitgesteld. Hou deze website in de gaten voor nieuwe data!
Waar? Groepspraktijk Logo+, Grotesteenweg 104, 2600 Berchem
Kostprijs? €175 per ouderpaar, inclusief werkmateriaal, koffie/thee

Schrijf je hieronder in voor deze cursus:

Opmerkingen: