Cursus: Overwin je spreekdrempel

Cursus: Overwin je spreekdrempel

Heb jij soms het gevoel dat spreken een drempel vormt? Dat je stem laten horen je onzeker maakt? Dat je geen controle hebt over je eigen stemapparaat? Dat er allerlei gedachten door je hoofd stromen?

Anouk Schuermans en Katrien Eerdekens zijn reeds enkele jaren collega’s binnen het Logo+ team. Hier delen ze hun expertise en ervaring om personen met stemproblemen en spreekangsten optimaal te kunnen helpen. Zij stelden een cursus samen die bestaat het beter leren kennen van je stemapparaat, het in kaart brengen van je spreekdrempels en hoe hier mee om te gaan. Tijdens deze cursus coachen Anouk en Katrien de deelnemers om hen, vanuit ervaringsgericht leren, inzichten te laten verwerven en handvatten te creëren. Je gaat dus zelf aan de slag, zodat je kan groeien tijdens deze 4 cursusdagen.

Sprekers

Anouk Schuermans werkt sinds 2013 als zelfstandig klinisch psycholoog. In 2016 startte ze het postgraduaat gedragstherapie aan de UGent. Na een opleiding tot ACT-therapeut in 2016, gaf ze vanuit de ACT-Academie de 8-weken cursus. Anouk gaat binnen Logo-Plus vaak samenwerkingen aan met de logopedisten en is mede door haar werk bij The Human Link gespecialiseerd in het werken met stress- en angstgerelateerde klachten.

Nadat Katrien Eerdekens afstudeerde als logopediste, specialiseerde zij zich verder tot stemtherapeute tijdens het Postgraduaat Stem, waar ze
momenteel ook zelf docente is. Zij raakte geboeid door stemcoaching bij transgenders en volgde hiervoor verschillende opleidingen in het buitenland. Van hieruit groeide ook de interesse om iemand met een negatieve connectie met de stemklank te helpen deze terug te leren omzetten in iets positief en zo zelfzekerder en krachtiger over te komen. Zo begeleidt ze dagelijks beroepssprekers en mensen met stem- en ademklachten.

Praktische informatie

  • Aantal deelnemers: max 12 personen
  • Cursusdata: Door de corona-maatregelen is deze cursus uitgesteld. Hou deze website in de gaten voor nieuwe data!
  • Kostprijs: 350 euro
  • Locatie: Groepspraktijk Logo+, Grotesteenweg 104 in Berchem