Gedragstherapie

Gedragstherapie is een specifieke vorm van psychologische begeleiding, waarvan op basis van onderzoek bewezen is dat het bij verschillende psychische klachten werkt.

(Cognitieve) Gedragstherapie

Bij deze vorm van gedragstherapie gaan we kijken hoe het komt dat bepaalde klachten zijn ontstaan en hoe ze, ondanks het feit dat we ze meestal niet willen, blijven voortbestaan. Er wordt vooral gekeken naar hoe we ons gedrag hier en nu kunnen veranderen. Daarnaast gaan we ook kijken naar welke manier van denken een invloed heeft op ons gedrag en de klachten en zoeken we naar manieren om op een meer helpende wijze naar situaties en het dagelijks leven te kijken.

Acceptance and Commitment therapy

Deze vorm van gedragstherapie behoort bij de ‘nieuwe generatie’ gedragstherapie. De basis van deze therapie ligt in het veranderen van ons gedrag, richting een waardevol leven. Dit doen we met behulp van mindfulnessvaardigheden. Deze vaardigheden kunnen ons namelijk helpen om op een andere manier om te gaan met de gedachten en gevoelens die het ons soms moeilijk maken om de dingen te doen, die ons voldoening geven. Indien je liever niet mediteert, kan dit ook via meer praktische oefeningen.

Voor wie?

Je kan bij ons terecht voor uiteenlopende moeilijkheden. We hebben zowel ervaring met het begeleiden van mensen met stemmingsproblemen als depressie of burnout, angsten en piekerproblemen, eetproblemen, autisme spectrum stoornis, levensvragen, identiteitsproblemen, genderproblemen, omgaan met pijn of een hersenletsel, …

We werken met (jong)volwassenen en geven voornamelijk individuele therapie. Uiteraard kan naar aanleiding van de gesprekken worden besloten dat therapie met iemand uit jouw omgeving een meerwaarde kan bieden.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je mailen/bellen naar:

jente@logo-plus.be
03/344 69 91